perjantai 30. syyskuuta 2016

Nuutin kastraatio

Tänään käytiin Nuutti kastroimassa. Mielestäni Nuutilla on jo tarpeeksi jälkikasvua ja kun kaikki pennutkin ovat vielä tänä päivänä terveitä, on hyvä päättää Nuutin jalostus"ura" tähän :)
Periaatteessa Nuuttihan ei olisi tarvinnut kastroida, koska sillä ei ole siihen mitään terveydellistä syytä, eikä meitä muut nartutkaan häiritse. Jos kuitenkin jossain kohtiin Nuutille tulee kaveri taloon, on se silloin mitä todennäköisimmin narttu. Parempi operoida Nuutti ennen tätä ja seuraavaa tulevaa pentuetta niin saa rauhassa toipua ja tasoittua tästä järkytyksestä ;)

Samassa operaatiossa poistettiin myös hammaskivet koko suusta ja laitettiin rokotuksetkin samalla uuteen päivitykseen.
Nuutin jalostustarkastuksessa myös jalostustarkastaja huomautti, että Nuutin alaetuhammas heiluu hieman. Tästä olin silloin hieman ihmeissäni, miksi en ole tätä huomannut? Pyysin nyt samalla eläinlääkäriä katsomaan hampaan, koska omasta mielestäni hammas ei heilu sen enempää kun sen kuuluisikaan heilua (ainahan eläimen hampaat hieman joustavat jos niitä painaa). Eläinlääkäri oli myös sitä mieltä ettei hammasta kannata poistaa, koska se ei liiku sen enempää kun sen kuuluisikaan. Joten hammas sai vielä lisäaikaa.

Nyt meillä on kotona tötteröpää joka kolistelee pitkin käytäviä, kun ei hahmotu vielä kaulurin ulottuvuusalueet. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti